F.A.Q. - Seturi de veselă

F.A.Q. – Ce materiale sunt cele mai bune pentru veselă?

Producătorii au capacitatea de a crea ceramică folosind diverse materiale, dar nu toate materialele au același nivel de durabilitate. Sugerăm să optați pentru portelan, pentru utilizarea zilnică, deoarece această opțiune are un preț rezonabil, este ușor de întreținut și robustă.

Pentru început, recomandăm achiziționarea unui set de veselă care să stea între cerealele de dimineață și eleganța pentru o cină festivă.

În Dicționarul de Ceramică, “portelanul” este definit ca “orice veselă ceramică vitrificată sau nevitrificată folosită în scopuri ne-tehnice”. (Vitrificat se referă la natura sticloasă și fragilă a celei mai multe veselă de masă, toalete și chiuvete, cu o absorbție minimă a apei.)

Vă recomandăm să începeți cu un set de veselă versatil, potrivit pentru mesele casual, dar care păstrează un aer elegant pentru petrecerile festive.

Portelanul, este cea mai răspândită formă de veselă de masă. Este alcătuit în principal dintr-o combinație de lut, feldspat și cuarț, care sunt arse la temperaturi ridicate în cuptoare. Portelanul poate varia în greutate și culoare, cu o gamă de alb strălucitor până la albastru-cenușiu. Când cumpărați veselă de portelan alb, este recomandabil să aveți la îndemână o față de masă albă pentru a compara culorile, deoarece portelanul cu nuanțe albastre poate părea nepotrivit alături de lenjeria sau piesele de servire albe. Portelanul este disponibil și într-o gamă variată de glazuri colorate.

Glazurile ceramice sunt acoperiri de silicat impermeabile la lichide și se topesc pe lutul de bază în timpul etapei finale de ardere, făcând ceramica finită impermeabilă la lichide. Porțelanul este întotdeauna complet glazurat, cu excepția unei zone de pe partea inferioară cunoscută sub numele de “talon”. Alegeți stilul dorit, asigurându-vă că zonele care vin în contact cu alimentele sunt complet glazurate.

Glazurile pot fi lucioase sau mate, dar se recomandă evitarea veselei ceramice mate din cauza unei susceptibilități crescute la deteriorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *